Đukanović: Samo čovjek bez dostojanstva dozvoljava sebi da helikopterskim desantom bude uveden u Cetinjski manastir (Foto/Video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da bi “samo čovjek bez dostojanstva” sebi dozvolio da “helikopterskim desantom na crnogorsku prijestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog”.

“Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj prijestonici, Vlada Crne Gore je obezbijedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore… rekao je Đukanović, čije obraćanje donosimo u cijelosti, zahvaljujući videu portala Vijesti.me.

Nakon ustoličenja mitropolita Joanikija, splasnule su tenzije u Crnoj Gori, a sada je počeo “rat” saopćenjima i komentarima.

Zbivanja u Crnoj Gori osudile su vlade velikih zemalja poput SAD, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i drugih, uz zaključak da će “neko zbog svega što se događalo morati odgovarati”. (vb, tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *