Đokoviću oduzeta viza i biće deportovan

Australski mediji pišu da je ime Novaka Đokovića nestalo sa spiska termina treninga igrača u Melbourne Parku

0
84
djokovic_wimbledon
Novak Đoković pobjednik Wimbledona (Foto: Agencije)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bit će deportovan iz Australije, odluka je tamošnjeg ministra za imigracije Alexa Hawkea!

Žrijeb za Australijan Open je obavljen u četvrtak i srbijanski teniser je već dobio svoje eventualne protivnike, ali protiv njih najvjerovatnije neće moći da igra, ako ne bude došlo do nekih promjena.

Australski mediji pišu da je ime Novaka Đokovića nestalo sa spiska termina treninga igrača u Melbourne Parku danas popodne.

To je težak udarac za njega s obzirom na to da neće moći braniti naslov na svom najdražem Grand Slamu.

Time je okončana višednevna saga oko njegovog odlaska iz zemlje ili ostanka u njoj.

Podsjećamo, po slijetanju u Australiju zadržale su ga federalne vlasti. Uslijedilo je saslušanje, na kojem mu je sudac Anthony Kelly odobrio vizu. Ipak, Australija je imala još jednu polugu odlučivanja, a ministar imigracije ju je odlučio iskoristiti.

Uslijedile su dodatne istrage australskih vlasti zbog nekih nelogičnosti u potvrdama koje je Đoković priložio uz vizu. Njemački Spiegel tako je otkrio da se datumi na priloženim potvrdama ne poklapaju, što je povećalo sumnju u njihovu istinitost. I sam Đokovićev tim je griješio pa je tako u vizi označio da teniser nije putovao 14 dana prije slijetanja u Australiju, što nije tačno.

Đoković je priznao da je snimao intervju s francuskim L’Equipom iako je znao da je zaražen. Opovrgnuo je da se išao fotografirati i družiti s djecom znajući da je pozitivan, iako je po datumu jasno da je dan ranije mogao znati rezultate testa.

Time je Đoković ostao bez šanse za osvajanjem 21. Grand Slama u karijeri, čime bi se odvojio na prvom mjestu vječne liste od najvećih rivala Rafaela Nadala i Rogera Federera. Australian Open osvajao je devet puta. Bio je pobjednik tog turnira u svakoj od posljednje tri godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here