Đoković velikim preokretom osvojio Roland Garros

Đokoviću je ovo bila druga titula na Roland Garrosu nakon što je prvi put osvojio ovaj turnir 2016. godine

0
119
Đoković: Pokazao mentalnu snagu, gubio 0:2, pobijedio 3:2 (Foto: Agencije)

Novak Đoković još jednom je pokazao kakva je “mentalna gromada”, a danas je u finalu Ronald Garrosa pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa nakon velikog preokreta sa 3:2 (6:7(6), 2:6, 6.3, 6:2, 6:4), te je tako došao do svoje 19. grand slam titule.

U prvom setu oba tenisera su držala serivs do finiša, kada je viđen po jedan brejk na obje strane i otišlo se u taj brejk. Grk je poveo sa 4:0 u taj brejku, no Đoković se uspio vratiti, no izgubio je servis pri rezultatu 7:6 za Tsitsipasa, a time i set.

Tsitsipas je na startu drugog seta oduzeo servis srbijanskom teniseru. Grk je držao svoj servis do kraja meča, a uspio ga je oduzeti protivniku i u sedmom gemu, tako da mu je drugi set pripao rezultatom 6:2.

Đoković se uspio vratiti. U četvrtom gemu trećeg seta iskoristio je petu brejk loptu i oduzeo servis protivniku, a svoj je čuvao do kraja i dobio set sa 6:3. Nakon toga, Tsitsipas je uzeo medicinsku pauzu, vjerovatno da bi poremetio ritam prvog reketa svijeta, no to nije uspio.

Srbijanski teniser furiozno je otvorio četvrti set i uz dva vezana brejka poveo je sa 4:0. Do kraja je sačuvao svoj servis i dobio set sa 6:2, čime je poravnao na 2:2 u setovima i otišlo se u peti odlučujući.

Tsitsipas nije uspio iskoristiti jednu brejk loptu na startu petog seta, ali zato jeste Đoković u trećem gemu. Prvi reket svijeta u nastavku je imao dvije nerealizovane brejk lopte, ali je zadržao svoj servis i dobio set sa 6:4, a tim imeč sa 3:2.

Ovim je Nole došao do svoje 19. grand slam titule, čime se približio Rafaelu Nadalu i Rogeru Federeru, koji imaju jednu više. Đokoviću je ovo bila druga titula na Roland Garrosu nakon što je prvi put osvojio ovaj turnir 2016. godine. (Scs, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here