Đoković i bez vakcine može igrati na Australian Openu

Ista pravila vrijede za sve, bez obzira radi li se o pobjedniku Grand Slama, premijeru, poslovnom putniku, studentu...

0
111

Čini se da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ipak neće biti zabranjen dolazak na Australian Open, ali će na prvom Grand Slamu sezone moći zaigrati pod jednim uslovom.

U pismu koje je poslano teniserima navodi se da će oni koji su vakcinisani s dvije doze cjepiva protiv koronavirusa moći bez problema ući u Australiju, a da će sve ostale po dolasku morati provesti 14 dana u karanteni.

“Ista pravila vrijede za sve, bez obzira radi li se o pobjedniku Grand Slama, premijeru, poslovnom putniku, studentu… Da nisam primio dvije doze, po povratku iz Glasgowa i ja bih bio dvije sedmice u karanteni”, rekao je australski premijer Scott Morrison, piše Index.hr.

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, odbija reći je li primio vakcinu i nedavno je rekao da bi mogao propustiti Australian Open, turnir koji je osvojio rekordnih devet puta.

“Pratim situaciju i konačna odluka će biti početkom novembra. Ne vjerujem da će se puno mijenjati uslovi, vjerojatno će biti, kao i ove godine, puno restrikcija. Koliko sam čuo, Australci pokušavaju poboljšati uslove za sve. I za one koji su vakcinisani i za one koji nisu. Ne znam hoću li ići tamo, ne znam što se događa. Situacija uopšte nije dobra. Ako profesionalnog sportistu stavite u karantenu, da ne može izaći iz sobe… On neće moći igrati na uobičajenom nivou, a i povećava se rizik od ozljeda. Mislim da će puno igrača razmisliti hoće li ići u Melbourne. Strašno je što se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se vakcinisati ili neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude. Puno je nejasnoća tu. Neću otkriti jesam li se vakcinisao. To je privatna stvar i neprimjereno pitanje.”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here