Djevojka utrčala na teren tokom polufinala Roland Garrosa i vezala se za mrežu

Djevojka je na sebi imala bijelu majicu s misterioznom porukom na engleskom jeziku “Imamo još 1028 dana”, ali su je brzo odveli

0
457
Djevojka koja je prekinula meč Ruud - Čilić (Foto: Agencije)

Polufinalni meč Roland Garrosa između Marina Čilića i Caspera Ruuda prekinut je zbog bizarne situacije sredinom trećeg seta pri vodstvu Norvežanina i nakon što je svaki igrač osvojio po jedan set. Kod rezultata 15:15 jedna gledateljica preskočila je ogradu i otrčala do mreže.

Približila joj se i onda se zavezala za mrežu blizu stubića koji je drži nakon čega je meč prekinuti. Čilić i Ruud prvo su se povukli svako u svoj kut terena, a nakon što je osiguranje izašlo na teren, tenisači su otišli u svlačionicu. Djevojka je na sebi imala bijelu majicu s misterioznom porukom na engleskom jeziku “Imamo još 1028 dana”.

Djevoja je oko vrata imala metalnu ogrlicu koju je metalnom žicom zavezala za mrežu, ali su je pripadnici osiguranja ubrzo maknuli s terena. Meč je nastavljen nakon 15 minuta pauze i tri minute zagrijavanja tenisera.

Djevojka je na majici imala napisanu i adresu web stranice koja se bavi klimatskim promjenama, a na njoj je nakon što je ušla na teren osvanula i njena izjava:

“Ušla sam na teren jer ne mogu više riskirati i ne činiti ništa po pitanju klimatskih promjena”. (Ag)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here