Dječak u Puli umro zbog nebrige, policija privela roditelje

Djetetu se zdravlje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičenici su tek dva dana poslije, 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć

0
303
Opća bolnica Pula: Dječak je kasno doveden u bolnicu (Foto: Internet)

Zbog grube povrede djetetova prava, zanemarivanja i nebrige za njegovo zdravstveno stanje, čime su prouzročili njegovu smrt, istarska policija privela je u petak poslijepodne 45-godišnjakinju i 42-godišnjaka iz Pule, izvijestila je istarska policija.

Policija je 29. rujna primila dojavu iz pulske bolnice da je poslijepodne umrlo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom za njegovo zdravstveno stanje, čime su prouzročili njegovu smrt.

Prema podatcima policije, u posljednja tri mjeseca 15-godišnjem dječaku pogoršalo se zdravstveno stanje, no roditelji ga nisu odveli liječniku.

Djetetu se zdravlje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičenici su tek dva dana poslije, 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu, gdje je, nažalost, umrlo.

Neslužbeno se doznaje kako je 15-godišnjak u posljednja tri mjeseca znatno oslabio, izgubio kilograme, no roditelji ga, neovisno o tome, nisu odveli k liječniku sve dok mu se stanje nije znatno pogoršalo. Riječ je o učeniku prvog razreda pulske Gimnazije.

Osumnjičenici su nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja danas poslijepodne privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, prenosi Hina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here