Dječak kojeg je automobilom udarila srebrenička odbornica i dalje u teškom stanju

0
352
odbornica skupstina srebrenica nesreca automobilom udarila djecaka pobjegla sa mjesta nesrece bratunac
Dželadina Nukić i automobil kojim je skrivila nesreću (Foto: Arhiva)

Maloljetnog pješaka automobilom je udarila Dželaldina Nukić, odbornica Demokratske fronte u Skupštini opštine Srebrenica, koja je pobjegla sa mjesta nesreće. Predmet je preuzelo Okružno tužilaštvo Bijeljina.

Aparat za vještačko disanje u životu održava 16-godišnjaka iz Bratunca. Zbog težine povreda ljekari iz Tuzle ne usuđuju se da prognoziraju.

– Pacijent inicijala I.R. trenutno se na nalazi na Odjeljenju za intezivnu njegu i terepiju UKC Tuzla. Radi se o višestrukim povredama glave i tijela. Priključen je na aparat za vještačko disanje – naveo je Eldar Šehić, portparol UKC Tuzla.

Istraga tek treba da utvrdi koliko je Dželaldina Nukić vozila u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50 kilometara na sat, da li je stala i zašto nije ukazala pomoć dječaku koga su mještani pronašli u besvjesnom stanju, u kanalu pored puta Bratunac-Srebrenica skoro dva sata nakon nesreće.

Policijska potraga za nesavsjesnim vozačem trajala je dva dana.

Nukićeva je uhapšena u subotu 11. juna i ubrzo puštena.

Okružno tužilaštvo Bijeljina naložilo je policijskim službenicima PU Zvornik preduzimanje svih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji navedenog događaja, piše RTRS. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here