Dječaci FK “Proleter” prvaci TK bez poraza, na trening došao Pjanić (Foto/Video)

Dječaci FK “Proleter” iz Slavinovića, generacija 2011. godište, pobjednici su Kvalitetne lige Tuzlanskog kantona bez ijednog poraza.

Tokom prvenstva odigrali su 12 utakmica, postigli su 18, a primili svega četiri gola, ligu su završili sa osam pobjeda i četiri remija, sa 28 bodova ili čak sedam više od drugoplasiranog “Bambija”.

Za ilustraciju, iza sebe su ostavili i Zvijezdu iz Gradačca, banovićku Budućnost, Radnički iz Lukavca, Slobodu, te Bratstvo iz Gračanice.

Mi smo klub koji nema osigurane izvore finansiranja. Uz nas je jedino firma “Deling” kojoj se zahvaljujemo na podršci, dok glavni izvor prihoda predstavljaju članarine roditelja djece iz našeg Omladinskog pogona – kaže za portal TuzlaLIVE Rijad Vrabac, sekretar Omladinskog pogona FK “Proleter”.

Trener “vatrene” ekipe desetogodišnjaka, Amir Smajić, riječi zahvalnosti upućuje roditeljima i firmi “Deling”.

Klub nije u mogućnosti da dobije veće prihode, pa je podrška roditelja presudna. Vratili smo im rezultatima. Želim istači još “firmu” Deling” koja nam je donirala dresove za klub –  napominje Smajić.

Boje prvaka Kvalitetne lige TK za dječake 2011. godište branili su: Adis Cipurković (golman, brani i za generaciju 2010.), Emil Dutbašić, Omar Vodenčarević, Kenan Hadžić, Muhamed Jusić, Vuk Stolica, Ahmed Hasanspahić, Samir Hukić, Bakir i Faruk Dračić, Adi Čikarić, Toni Mešković, Bakir i Omar Bećirović.

Na pitanje  da li se neko od mališana posebno ističe, dobili smo očekivan odgovor.

Ne bih nikoga da izdvajam, svi su doprinijeli osvajanju titule. Možemo reći da imamo vrlo talentiranu generaciju. To smo i dokazali rezultatom, a važi i za ostale generacije našeg kluba – zaključio je Smajić.

Pehar su dječaci znali proslaviti na terenu, kako samo oni znaju. A prava nagrada stigla je narednog treninga. Posjetio ih je čuveni internacionalac, Barcelonin nogometaš Miralem Pjanić.

Njegom rođak trenira u FK Proleteru, pa je popularni Mire doveo svog sina Edina na trening, družio se i fotografisao s dječacima i trenerima kluba. I ostavio im, a i oni njemu, uspomenu za cijeli život.

Novi prvaci Kvalitetne lige TK za uzrast 2011. godište imat će priliku da svoju nadarenost ubrzo pokažu na velikom turniru “Savo Milošević”, koji se narednog vikenda održava u Bijeljini. (M. Petrović – Foto: FK Proleter)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *