Djeca preminule Sarajke: Majku su šest dana odbijali, imala je temp. 42° (Video)

0
861

Došli su, mene testirali, a brata, njegovu ženu i dijete nisu i ne žele ih testirati. U izolaciji smo u stanu od 30 kvadrata, nas četvero. Nakon smrti majke iz medija smo saznali da je pozitivna na korona virus, nama su javili da je negativna.

Nije tačno da je sekretarica njenog preduzeća testirana, niti zaražena, niko iz majkine firme i okruženja nije testiran. Nisu nas čak ni pitali s kim smo kontaktirali i gdje smo se kretali. Laž je da smo bili u Italiji, nigdje nismo hodali, ni ja ni majka nakon pojave simptoma.

Majka je imala temperatura i do 42 stepena, nisu je htjeli ostaviti u bolnici, niti doći po nju. Jedini savjet od ljekara koji smo dobijali šest dana je bio – skidajte joj temperaturu Voltarenom. Pred smrt ruke i noge su joj pomodrile, nije mogla stajati na svojim nogama, nije imala snage, buncala je i gubila svijest i dah. Na moje insistiranje poslali su Hitnu, ali samo s vozačem, sama sam je reanimirala u bolničkom autu masiranjem srca.

Tek danas su javili da je tijelo u mrtvačnici na Barama, ne znaju šta da rade. Tužiteljica naredila obdukciju, ali u Barama odbijaju, jer nemaju opreme i ne znaju kako dalje. Sahranit ćemo je tek poslije obdukcije.

Ove šokantne rečenice, ali i još puno toga, izgovorila su djeca prve žrtve korona virusa u Sarajevu, pacijentice sa Ilidže, u Centralnom dnevniku Face TV-a. Zbog ovog slučaja otvorena je i zvanična istraga…

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here