Direktor JU ZP Konjuh fizički nasrnuo na predstavnike pokreta Karton revolucija

Članovi Karton revolucije su tražili informacije dokle je došao proces postavljanja kamere i video nadzora pokrenut prije pola godine,
direktor ju zp konjuh u kladnju fizicki napao clanove karton revolucije koji su zatrazili informaciju kada ce biti postavljene kamere u svrhu suzbijanja kradje sume sa planine
(Foto: Drustvene mreže)

Predstavnici pokreta Karton revolucija izdali su saopćenje za javnost u kojem navode kako su pretrpjeli fizički nasrtaj u prostorijama JU ZP “Konjuh” od strane direktora ove javne ustanove.

Čitav događaj su zadokumentovali mobilnim telefonom i snimak objavili na kanalima svojih društvenih mreža.

Naime, nakon što je A.S. telefonski kontaktirao JU ZP “Konjuh” sa ciljem dobijanja informacije dokle je došao proces postavljanja kamere i video nadzora pokrenut prije pola godine, direktor JU ZP “Konjuh” S.A. je spustio slušalicu.

Nakon toga je naredio uposlenicima da se ne javljaju na telefon. Razlog toga je izbjegavanje davanja informacije kada će se uspostaviti zaštita planine Konjuh jer direktorS.A. ima zadatak da blokira procese u interesu grupa koji ne žele uspostavljanje kontrole na strani Kladnja.

A.S. i N.M. su posjetili Javnu ustanovu na način da su u trenutku ulaska u prostorije javne ustanove vršili i poziv. Na video sadržaju se vidi i čuje kako telefon zvoni kao i komentar direktora (“ovi neće odustat”). Direktor javne ustanove nakon što je vidio da se nalazimo u prostorijama i javno dokumentujemo sve narsnuo je na nas pokušavajući nas istjerati iz prostorija i onemogućiti da dokumentujemo njegov nerad.

Ovim putem vas pozivamo da se u skladu sa mogućnostima zainteresujete za stanje na planini Konjuh jer situacija koja se događa je zaista alarmantna. Mi smo kao pokret iscpili sve zakonske mogućnosti koje smo imali na raspolaganju, navode iz pokreta. (tl)

Podijeli

One comment

  1. Žalosno je da pored stotine raznih udruga ekoloških, nevladinih i vladinih organizacija za zaštitu sredine, Šumarskog fakulteta, Instituta za šumasrtvo i hortikulturu, mnogobrojnih katedri, bioloških, genetičkih, medicinskih, stotina savjetnika za ekologiju i ko zna kakvih sve, naslonjenih na budžetske jasle (radio, ne radio , znao, ne znao, biti će plaća) imamo progresivnu katastrofalnu situaciju u zaštiti prirode i njenih krajolika. Sveukupni društveni i institucionalni odnosi prema prirodi su na nadestetskom nivou. To je rezultat oskudnog obrazovanja, prizemnosti i primitivizma u sferi opšte kulture, predatorskih i korupcionaških odnosa prema opštem dobru, rast kulture mržnje i nasilja po svim osnovama i totalno odsustvo kontrolno represivnog djelovanja administrativnih pozicija. Tragovi traumatiziranih šumskih sječina širom BiH signaliziraju negativne vibracije onih koji su daleko od senzibiliteta zavičajnosti, humanosti i patriotizma.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *