DF-ovci iz Tuzle i Živinica prešli u Narod i pravdu

U Tuzli je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni lokalni ogranci Naroda i pravde u Tuzlanskom kantonu, prvenstveno za Tuzlu i Živinice.

Narodu i pravdi zvanično su pristupili kompletni Općinski odbori DF-a iz Tuzle i Živinica na čelu sa zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Bahrudinom Šarićem iz Tuzle i vijećnikom Gradskog vijeća Živinice Esadom Kitićem iz Živinica.

Nakon Gradačca, Narod i Pravda jake stranačke organe sada ima i u drugim gradovima Tuzlanskog kantona, a rad na uspostavljanju stranačke infrastrukture se nastavlja, saopćeno je iz NiP-a.

„Vjerovatno smo stranka koja se u BiH trenutno najbrže širi, iako nas konstantno nastoje predstaviti kao neku sarajevsku priču. Na prošlim Općim izborima izašli smo u nekoliko kantona i to samo nekoliko mjeseci nakon osnivanja. Procijenili smo da u Tuzlanskom kantonu ne smijemo ništa improvizirati, čekali smo da se kadrovski ojačamo i da se onda predstavimo u ovom najmnogoljudnijem kantonu. Taj trenutak je došao, mi smo dobili jednu ozbiljnu delegaciju ljudi i mi možemo poslati jednu jaku poruku da dolazimo u jednom ozbiljnom političkom kapacitetu“, kazao je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.(rsa,tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *