Devet golova Ovčine, a sedam Bečića u remiju Maglaja i Slobode

Za Slobodu su najčešće pogađali: Alen Ovčina 9, Anes Bečić 7, Njegoš Đukić 6, Emir Suhonjić 5, po dva gola postigli su Muharem Milkunić i Ermin Jusić...

0
157
Rukometaši Slobode pripreme su počeli 2. augusta, sada slijede test-utakmice (Foto: Miro Petrović, arhiva)

U prvoj kontrolnoj utakmici od početka priprema, rukometaši tuzlanske Slobode večeras su u Maglaju remizirali s domaćim premijerligašem, odigravši neriješeno – 33:33 (17:17).

Bio je ovo debi novog trenera Tuzlaka, Zorana Kastratovića koji je na raspolaganju imao i sve nove igrače osim golmana Miloša Mojsilova, koji je jučer potpisao, te Luke Barjaktarovića, koji je s reprezentacijom Crne Gore na juniorskom EP u Rigi.

Kao što rezultat potvrđuje, bila je ovo utakmica “šupljih” odbrana, ali s obzirom da je riječ o kontrolnoj utakmici, u kojoj se željelo isprobati što više igrača, rezultat je svakako bio u drugom planu.

Ipak, stari rivali su u jakom tempu odigrali susret. Nakon nekoliko početnih izjednačenja, Maglaj je u prvom poluvremenu ima prednost od četiri gola (13. minuta – 8:4), dok je Sloboda u nastavku preokrenula i došla na + 4 (48. minuta – 24:28).

Gosti su u 55. minuti vodili 29:32, da bi Maglajlije serijom 4-0 preokrenule na 33:32. Gol za izjednačenje postigao je Muharem Milkunić.

Strijelci za Maglaj: Huso Ćosić i Boris Bosić po 4, Amar Kendić i Amel Džakmić po 4 itd.

Za Slobodu su najčešće pogađali: Alen Ovčina 9, Anes Bečić 7, Njegoš Đukić 6, Emir Suhonjić 5, po dva gola postigli su Muharem Milkunić i Ermin Jusić…

Recimo i to da je Maglaj sa sedam metara šutirao 5 (3), a Sloboda 7 (6).

Slijedeći ispit “solari” će imati 21. augusta na turniru u Tešnju uz sudjelovanje Slobode, Gradačca, Dervente i Bosne (Tešanj).

Prvu pripremnu utakmicu u Mejdanu Sloboda će odigrati 24. augusta protiv Gralanice, a prvu službenu 11. septembra u Tuzli protiv grčke Drame u okviru 1. kola EHF kupa. (M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here