Detonacija uznemirila građane Brčkog

0
419

Policiji Brčko distrikta BiH u subotu navečer, u 18.14 sati, prijavljeno da je u naselju Kolobara, u Ulici Kantardžića, u neposrednoj blizini česme aktivirana eksplozivna naprava, javlja FTV.

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršili uviđaj.

Uviđajem je utvrđeno da je u betonsku kantu za smeće ubačeno pirotehničko sredstvo jačeg intenziteta, te da se, najvjerovatnije, radi o nepromišljenom potezu mlađih osoba i da je tom prilikom načinjena manja materijalna šteta, te da nema štete na okolnim objektima, kao ni povrijeđenih.

“Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH radi na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela „Izazivanje opšte opasnosti“ iz člana 317. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i hitno će preduzeti sve neophodne istražne radnje na rasvjetljavanju okolnosti i sankcionisanju odgovornih u skladu sa zakonom”, naveli su iz policije.(ftv,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here