Detalji velike policijske racije u Blažuju: Dvije osobe uhapšene zbog krijumčarenja, pronađena droga

Prema nezvaničnim informacijama, kod migranata su pronađeni i narkotici zbog čega će biti dostavljen izvještaj kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je zajedno sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini sprovela veliku akciju na području privremenog prihvatnog centra Blažuj. Tom prilikom su uhapšena dva migranta, a nekima prijeti deportacija.

u velikoj policijskoij akciji u migrantskom kapu blazuj uhapsena dva migranta krijumcarenje pronadjena droga
Prihvatni centar za migrante u Blažuju (Foto: Arhiva7klix.ba)

Kako je potvrđeno iz SIPA-e, racija je završena, a dvije osobe su sprovedene u prostorije SIPA-e gdje se nalaze na kriminalističkoj obradi. Razlog za hapšenje je sumnja na krijumčarenje migranata.

Glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić nam je potvrdila i da je 21 osoba iz migrantskog kampa odvedena u prostorije Službe za poslove sa strancima prema kojima će dalje postupati u skladu sa zakonskim procedurama. Nekima od njih prijeti i deportacija.

Potencijalni razlozi njihove deportacije su krivična djela počinjena u drugim državama iz kojih su došli.

Prema nezvaničnim informacijama, kod migranata su pronađeni i narkotici zbog čega će biti dostavljen izvještaj kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

U raciji je učestvovalo 300 policajaca, među kojima su pripadnici SIPA-e, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, MUP-a KS, Službe za poslove sa strancima te OSA-e. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *