Detalji tragedije u Derventi: Dječak nastradao u potkrovlju kuće

0
514
Kuća u kojoj je nastradao dječak (Foto: Derventa cafe)

Derventa je zavijena u crno kada je u petak desetogodišnjak D. K. iz tog grada poginuo u eksploziji zasad nepoznate naprave u porodičnoj kući u Dubičkoj ulici u tom gradu.

Ova nezapamćena tragedija desila se oko 11.45, kada je dječak, kako se pretpostavlja, iz znatiželje otišao u potkrovlje porodične kuće, gdje je našao eksplozivnu napravu. Nakon toga je odjeknula strahovita eksplozija koja je, nažalost, završila tragično, pišu Nezavisne.

Prema nezvaničnim informacijama, u trenutku ove tragedije, dok je porodica bila u kući, dječak je pošao u potkrovlje. Od siline eksplozije, kako nam je potvrđeno, nastradao je na licu mjesta.

Kako su naveli iz Policijske uprave Doboj, Policijskoj stanici Derventa u petak oko 11.45 prijavljeno je da je u porodičnoj kući u Dubičkoj ulici u Derventi došlo do eksplozije, u kojoj je dijete smrtno stradalo.

– Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Derventa i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj – naveli su iz policije.

Prema pisanju lokalnih portala, dječakov stric koji ovdje živi radi kao deminer, a u kući u kojoj je dječak živio nalazili su se određeni rekviziti koje je stric koristio.

Ipak, detalje ove tragedije pokazat će policijska istraga.

Na licu mjesta bio je i dežurni tužilac, koji je rukovodio uviđajem.

Saučešće porodici nastradalog dječaka je izjavio i Milorad Simić, gradonačelnik Dervente, koji je u petak odmah otišao na lice mjesta, gdje je razgovarao s ocem nastradalog dječaka.

Za to vrijeme majka je bila na ukazivanju ljekarske pomoći u Službi hitne pomoći.

– To je velika tragedija. Posjetio sam neutješne roditelje, koji su van sebe. Nevjerovatna je to tuga. Sve ukazuje na to da je dječak iz radoznalosti aktivirao neku eksplozivnu napravu – rekao je Simić medijima.

Slike sa mjesta tragedije su strahovite jer je od siline detonacije gornji dio kuće uništen, oštećen je krov sa kojeg je pao crijep. Također, oštećen je i automobil koji je bio pored kuće. (N.N.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here