Detalji stravičnog ubistva u Bužimu

0
297

Ubistvo, samoubistvo i teško ranjavanje, dogodilo se prije dvije noći u bužimskom naselju Brigovi.

Ubijena je 29-godišnjakinja Aldina Bratić, a teško je ranjen njen 34-godišnji muž. Ubica, 38-godišnjak iz Bosanske Krupe, na istom mjestu presudio je sam sebi, potvrđeno je iz MUP-a USK.

U trenutku krvavog pira, u kući nastradalih bilo je prisutno šestero djece. Iza ubijene majke, dok se otac bori za život, ostalo je četvero djece od kojih je jedno beba od šest mjeseci.

Mještani su i dalje u nevjerici i sa suzama u očima. Ne mogu vjerovati šta se dogodilo ovoj porodici.

Kako prenosi RTV USK, kritične noći oko 19:40 sati prvom komšiji na vrata su pokucala djeca.

– Djeca su ušla, sva izbezumljena. Rekli su – dogodila se pucnjava, došao je neki Ibro, sve ih je pobio… Mater, oca, sebe… Ja sam onda izašao, zatekao sam ispred kuće crni Audi, slovenskih registracijskih oznaka… Izašao je sin teško ranjenog, mislim da je treći razred. Rekao je – upomoć – kroz suze je ispričao Kovačević.

Sačuvao je djecu i odmah slučaj prijavio policiji.

– Preživio sam i rat, bio sam i ranjen, imam protezu, ali ovako nešto nisam vidio – dodao je Kovačević.

On je kazao da je nastradali komšija bio čovjek za primjer. Poziv policijskoj stanici uputio je u 19:44 sati. Uviđaj je trajao do kasno u noć. Teško ozlijeđenom se trenutno u Kantonalnoj bolnici u Bihaću doktori bore za život.

Motiv ovog krvavog čina policija i Tužilaštvo USK još uvijek istražuju. Neslužbeno se spominje da iza svega stoji bolesna ljubomora.(v,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here