Detalji korona partya: Političari, djevojke iz Srbije, droga…

0
371
poginuo vozac automobil izletanje cesta bosanska dubica
Nesreća se desila nešto prije jedan sat iza pomoći (Foto: Ilustracija)

Vijest o velikom korona partyu u vikendici kod Bijeljine privukla je dosta pažnje danas, a stižu i nove informacije o sramnom skupu u vrijeme kada desetine osoba svakodnevno umire.

Podsjetimo, u okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa inspekcijskim organima na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, sinoć je provedena racija na vikendici u mjestu Dijelovi na području Bijeljine. Prilikom kontrole, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina i inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove zatekli su 22 lica i istovremeno se u objektu izvodila muzika uživo, dok su četiri lica bila ispred objekta, saopćeno je iz PU Bijeljina.

Televizija ATV je neslužbeno doznala da je među 26 ljudi koje su policijski službenici zatekli na vikendici bili su i članovi PDP-a, i to jedan koji je trenutno odbornik u Skupštini grada Bijeljina, kao i jedan bivši narodni poslanik.

Dvije osobe su uhapšene zbog ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje, C.V. iz Bijeljine i T.P. državljanka Srbije. Kako se navodi u policijskom saopćenju, prilikom pregleda kod lica M.T. iz Srbije pronađena je medicinska droga za koju ista nije imala potrebnu medicinsku dokumentaciju, zbog čega joj je izdat prekršajni nalog.

Zbog nepoštovanja epidemioloških mjera izdat je 21 prekršajni nalog, dok je protiv državljanke Srbije pokrenut prekršajni postupak.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio da se nakon dokumetiranja krivičnog djela istom dostavi izvještaj protiv vlasnika vikendice i organizatora zabave.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, zaključuje se u saopštenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here