Deset dana miruju radovi na stadionu Tušanj (Foto)

Radovi na rekonstrukciji terena na tuzlanskom Tušnju miruju već 10-tak dana, saznaje Tuzlanski.ba.

Naime, nakon što je urađeno uklanjanje postojećeg travnjaka trebalo se krenuti u narednu fazu radova što podrazumijava kopanje i pripremu za postavku drenaže i sistema navodnjavanja.

Stadion Tušanj bi navodno do kraja augusta trebao dobiti novu travnatu površinu. Tako je prvobitno saopćeno upravo iz Nogometnog saveza BiH u okviru čijeg projekta realizuje rekonstrukcija 12 savremenih terena sa hibridnom podlogom po UEFA standardima.

Na upit portala Tuzlanski.ba zbog čega je nastao zastoj u radovima na izgradnji novog terena na Tušnju iz ove javne ustanove su nam kratko kazali kako je za cijeli proces nadležan isključivo Nogometni savez BiH i da trenutno nemaju informacije kada će radovi biti nastavljeni odnosno okončani.

Podsjetimo, za realizaciju projekta sredstva su obezbijedili NSBiH i UEFA, a Grad Tuzla je obezbijedio 550.000 KM.

Također je planirana ugradnja električnog grijanja terena za funkcionisanje terena u zimskim uslovima, te nabavka opreme za održavanje terena.

Do okončanja radova tuzlanska Sloboda će svoje domaće utakmice u Premijer ligi BiH igrati na terenu u Banovićima, a Tuzla City u Gradačcu.

U međuvremenu uporedno sa rekonstrukcijom terena započeta je i sanacija stubova reflektora na stadionu čiji su pripremni radovi u toku.

Radovi se izvode iz visećih skela, koje su okačene čeličnim užadima za vrh reflektora. Izođač radova je firma “Vatrostalac“ doo Tuzla, koji je angažovan putem postupka javne nabavke za izvođenje radova na sanaciji stubova reflektora na JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla.

Kako saznajemo nakon prve faze radova uslijedit će farbanje stubova reflektora u sivu boju nakon čega će stadion Tušanj poprimiti svježiji izgled. (tl, foto: dz)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *