Deseci tisuća hodočasnika na godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju

Svete mise u 8 i 11 sati, a na večernjoj svetoj misi u 19:00 sati bilo je prisutno više desetaka tisuća hodočasnika.

0
96

Povodom obilježavanja 41. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorje je stigao veliki broj hodočasnika.

Od samog jutra hodočasnici su počeli pristizati u Međugorje na uočnicu ukazanja. U 6:00 sati hodočasnici su krenuli sa Humca i molili sa mir, a upravo to tradicija započela je 1992 godine, prije točno 30 godina.

Nakon toga nastavljene su svete mise u 8 i 11 sati, a na večernjoj svetoj misi u 19:00 sati bilo je prisutno više desetaka tisuća hodočasnika.

Večernju sveti misu predslavio je fra Ljubo Kurtović, župnik sa Humca.

Nakon večernje svete mise započelo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i traje cijelu noć do 6 sati ujutro.

Na samu godišnjicu svete mise su u 6, 7, 8, 9, 11 i svečana sveta misa 41. obljetnice ukazanja je u 19 sati koju će predslaviti novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

I ove godine s Brda ukazanja, gdje je sve započelo prije 41 godinu, kraj Gospina kipa, od 16, 30, molit ćemo onu molitvu koju su djeca vidioci molili s Gospom, Vjerovanje, sedam Očenaša, Zdravo Marijo i Slava Ocu, i u procesiji i molitvi krunice krenuti prema župnoj crkvi sv. Jakova, gdje ćemo svi zajedno proslaviti 41. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira, stoji u priopćenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here