Derviš Čičko obraćanje: U ime Allaha Milostivog Samilosnog i u interesu Tuzlaka (Video)

2
447

Kandidat za gradonačelnika Tuzle, Derviš Čičko, u video obraćanju govori o tome da zloupotreba vjere i vjerskih instiucija u politici ne koristi nikome.

Pogledajmo video i poslušajmo Čičkovo mišljenje o ovoj temi, koje se ovih dana komentira u raznim medijima. (tl)

2 Komentari

  1. Zloupotreba vjere i vjerskih čina u politici je nešto najprimitivnije i najodvratnije od čega su se čuvali i najveći svjetski umovi i političari, a bili su praktični vjernici. Najveća smijurija koju sam gledao ovih godina kada SDP-eovci na tuzlanskoj banji obavljau islamsku molitvu mrtvima zakletim komunistima i ateistima posebno uključujući Denisa u kampanji za Predsjedništvo. Vjera je privatna stvar i kada se ona manifestacijski prenese u javni univerzalni zajednički prostor, onda je to inspiracija za mržnju onog dugog i postepeno kovanje braoubilačkog rata. Čičko jedini si, ako izgubiš od primitivaca i arhačnih političara nađi novu snagu u svojoj građanskoj orjentaciji savremene Bosne i Hercegovine.

  2. …MLADOST … VRIJEME NE ODGAĐA … LJUDI ODGAĐAJU … ISKUSTVO U KOJU SE UFAJU JE APSORBIRALA EUFORIČNA I ČESTO NEDEFINIRANA DISPERZIJA U IZLAGANJU KANDIDATA NA JUČERAŠNJEM SUČELJAVANJU NA tv F BiH … MLADOST JE SINOČ JEDINA KOJA JE OČAJNIČKI TRAŽILA ŠANSU ZA POVRATAK IZ INOZEMSTVA,NEKAD, ….JEDINA DECIDNO … KONKRETNO …. ZA SPRIJEČITI NJIHOV ODLAZAK U INOZEMSTVO JE KASNO … PREVIŠE DISPERZIJE U TOM ISKUSTVU … PREVIŠE TOGA… MISLIM, MISLIM, MISLIM,,MISLIM,MISLIM ,MISLIM ,MISLIM,…NEUBJEDLJIVO … ANEMIČNO … LJEPOTA NASLAGANIH GODINA NEMA SNAGU DA PONESE ZASTAVU … PONESI ZASTAVU … O TI …PROSPERITETNI … USPJEŠNI… NAPREDNI … SA SVOM SVOJOM GRANDIOZOM U PREVODU SVOG IMENA KOJE NOSIŠ …

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here