Derviš Čičko: Jedan sam od potencijalnih kandidata za gradonačelnika Tuzle

Ušli smo u izbornu godinu i mada je vrijeme predizborne kampanje još daleko, više je nego očito da je kampanja uveliko u toku, posebno u SDP-u, Socijaldemokratima BiH, SDA-u, Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi i još nekim strankama.

Ima šta ponuditi za bolji život Tuzle i njenih građana – Derviš Čičko (Foto: Miro Petrović)

Procjenjuje se da će Tuzla biti poprište žetoke poliičke borbe za vlast i dominaciju u Gradskom vijeću, gdje od 1990. godine “stoluje” SDP, mada iz godine u godinu sa sve manjom podrškom.

U javnosti se, također, već spominju imena nekih kandidata za gradonačelnika Tuzle, a među njima je i Derviš Čičko, član Naše stranke, svojevremeno vrhunski sportista, biznismen, čovjek iz realnog sektora i  jedan od rijetkih ovdašnjih inteletualaca koji javno iznosi svoj stav o pojedinim društveno-političkim temama i problemima, posebno kada je u pitanju život građana Tuzle.

Koliko je tačno da će Čičko biti kandidat Naše stranke za gradonačelnika Tuzle? – pitanje je koje smo mu direktno postavili.

-Formalno unutarstranačko izborno kandidiranje u okviru Naše stranke je sasvim otvoreno i liberalno. U tom smislu, svakako da sam i ja jedan od potencijalnih, internih kandidata za gradonačelnika Tuzle, prema prijedlogu nekoliko članova Gradskog odbora NS – izjavio je Čičko za Tuzla LIVE.

Kandidiranje, kaže, još nije okončano i sve bi trebalo biti poznato u ovom ili idućem mjesecu.

-Naravno da je u rukama članova Gradskog odbora Naše stranke da odaberu onog koga smatraju najvalidnijim. Inače, mislim da je sasvim jasan i očigledan politički interes Naše stranke u Tuzli da ima svog autentičnog kandidata za poziciju tuzlanskog gradonačelnika, bez obzira o kome se to radilo – zaključio je Čičko. (tl)

Podijeli

18 0 komentara

 1. Vijest me je obradovala, bez obzira na moj slijedeći retorički excentrum : (potajno se nadam da bi bio u nekom povjerenstvu iliti komisiji da zaradim ništa više nego 100 KM da mogu ponekad izaći iz pritvorske jedinice tj. stana na kafu). Pozdrav !

 2. Uz dužno poštovanje svih dosadašnjih kandidata koji su stali nasuprot G-dina Imamovica ovo bi bio PRVI ozbiljan protukandidat.Samo naprijed G-dine Čičko.

  • Slažem se s g. Atlićem. Još nikada g. Čičko nije izjavio ništa što nije argumentovano i što nije na mjestu. Imate glas od mene i moje porodice.

  • U slučaju da se Gradski odbor “Naše stranke” odluči za moju kandidaturu za Gradonačelnika, osnovna logika će biti da se naousti ispraznost dosadašnjh stereotipa političke kampanje “protukandidat Gradonačelniku etc.”, pošto je to defetistički i inferioran pristup. Radi se o sasvim jednostavnoj logici pozitivne kampanje tipa “za građane Tuzle”, pretpostavljajući postojanje kapaciteta da se predloži kako stvari komunalne, socijalne, sportske, urbanističke, kulturološke, i političke, prirode dovesti u prirodni red. A, za to svakako da ima puno prostora.

 3. Novi lik na popisu Jasinih “neprijatelja grada”. Ko god se usudi kritikovati gazdu ili ima drukčije mišljenje, taj je na njegovoj listi neprijatelja. A lista, nažalost, već podugačka. Njegova doktrina: moj neprijatelj = neprijatelj (mog) grada. Tuzla takvog bolesnika nije imala otkako postoji i vrijeme je da ode

 4. Konačno neko ko vrijefi! Samo…teško da sami možete išta promijeniti u tom grotlu nerada i pomitiljive birokratije, aka uprava grada Tz.

 5. Covjek pravi intelektualac, gospodin, vaspitan, vrlo elokventan, pribran i prati zivot Tuzle i njenih gradjana.
  Veliko da za Cicka

 6. Neka ti narod da podršku-ovaj mumificirani bradonja neće odustati sam do kraja života-vidiš kako je edukovao svoje “mlađane poletarce” poput Nade Mladine koja u cvijetu mladosti sa 80+ godina i 2000 km penzije ode u Parlament da popuni svoj tanki novčanik i onih milion + nešto maraka pa sada nekako preživljava sa još dodatnih 5000 mjesečno-e tako će i Đole -do kraja svog života

 7. Ono što je uvijek nedostajalo Jasminovim protukandidatima bilo je odsustvo adekvatnog medijskog pristupa i ozbiljnijih propagandnih aktivnosti. Gosp. Čičko mnogo zna, dobro je informisan, posjeduje argumente i sve Jasminove prljavštine i njegove uprave treba koristiti u kampanji. Ljudima se moramju prezentirati činjenice, lošeg upravljanja jer jako je važno da razlikujemo šta je tačno, a šta nije, istinu od laži, a tu građani imaju problem komunikacijski već nekoliko godina, jer mediji nisu na njihovoj strani.
  A jedan od razloga zašto je potrebno gosp. Čička podržati je što imamo g.načelnika koji laže kontinuirano, zagađuje prostor i laže građane i godinama ih dovodi u zabludu.

  .

  • Ne želim biti pretenciozan niti precjenjivati sopstvenu potencijalnu kandidaturu, ali u stvari, do sada, što se tiče logike pristupa kampanji, nije uopšte ni bilo (protu)kandidata, pošto sam stereotip “Jaminov protukandidat” je pogrešan, gubitnički pristup. Radi se o potpuno racionalnoj ideji pozitivnog nuđenja Tuzlacima drugačije posloženih razvojnih prioriteta i generalnog bavljenja budžetskom i drugom politikom okrenutoj stvarnim komunalnim, i drugim, potrebama nas koji živimo u ovom gradu.

 8. Marketing je moćan, naročito kad je jednostavan i pristupačan . Bilbordi, murali kao u N.Koreji, letci i sl. gdje je skoncentrisano gro stanovnistva, efekteniji su od bilo kojeg dr.medija ili predstavljanja.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *