Demirović i Cimirot složni: Imamo zajednički cilj, uz maksimum možemo pobijediti svakoga!

Pred početak priprema za Island i Slovačku, medijima su se obratili selektor Faruk Hadžibegić, Ermedin Demirović i Gojko Cimirot.

“Mi smo tu da pobijedimo svaku utakmicu i damo svoj maksimum protiv svakoga. Ako se držimo istog cilja koji pratimo i ako na svakom treningu damo maksimum možemo pobijediti svakoga, i Portugala kasnije. Najbitnija je prva utakmica”, kazao je Ermedin Demirović.

Potom je odgovorio na pitanje da li je razgovarao sa selektorom o crvenom kartonu za Augsburg.

“Pitao me jučer za utakmicu, da li sam spreman i da li je sve ok. Naravno da sam spreman, tu sam, igram u klubu, spreman sam da pomognem i da dam svoj maksimum. Želim nastaviti s dobrim igrama i da ako Bog da pobijedimo te utakmice”.

Novinarima se potom obratio i Gojko Cimirot.

“Okupili smo se jučer, danas ćemo se kompletirati. Svi moramo imati zajednički cilj, da razmišljamo kao jedni. Moramo i možemo bez određenih igrača koji su povrijeđeni. Prva utakmica je veoma važna, kako dalje nastaviti kvalifikacije, ali mislim da smo svi spremni i bez obzira ko će igrati da će dati svoj maksimum na terenu i očekujemo dobru utakmicu. Selektor je tu da određuje ko će da igra”, kazao je Cimirot.

Faruk Hadžibegić je naglasio:

“Imam povjerenja u igrače, idemo sa namjerom da osvojimo maksimalan broj bodova”. (NS BiH)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *