Dea Herdželaš učestvuje u kvalifikacijama za Roland Garros

Najbolja bosanskohercegovačka teniserka Dea Herdželaš učestvovat će u kvalifikacijama za grand slam turnir Roland Garros.

Prvi nastup na Roland Garrosu Herdželaš očekuje već u ponedjeljak, 16.maja, a protivnicu će saznati dan ranije, kada je zakazan žrijeb.

Herdželaš je danas na druženju s medijima naglasila da se raduje nastupu na turniru Roland Garros i kaže da je disciplinovano trenirala i pripremala se u proteklom periodu za igru na njoj omiljenoj podlozi.

Izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa trenerom Ismarom Gorčićem u proteklih godinu i po dana, kada je zabilježila i najbolje rezultate u svojoj karijeri.

Herdželaš trenutno zauzima 187. mjesto na WTA listi, što je njen najbolji ranking u karijeri, a Bosna i Hercegovina će prvi put od 2005. godine i Mervane Jugić-Salkić imati predstavnicu u ženskom dijelu Roland Garrosa.

Trener Ismar Gorčić se osvrnuo na protekli period od godinu i po dana, od kada opet radi sa najboljom bh. teniserkom, te je prije svega izrazio zadovoljstvo činjenicom da je taj period prošao bez povreda, a zatim i sa odličnim rezultatima koje su Dei omogućili da po prvi put u svojoj karijeri uđe u top 200 na WTA listi.

Herdželaš je cilj za ovu godinu je u velikoj mjeri ostvarila. Prvi cilj je bio da nastupi na sva četiri grand slam turnira, što će se i desiti, a zatim i da napreduje na WTA listi i približi društvu najboljih 100 igračica na svijetu.

Dea Herdželaš sa svojim timom putuje u Pariz u petak, 13. maja. (Vijesti.ba)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *