Davor Kadić novi trener rukometaša Slobode?

Rukometaši tuzlanske Slobode danas u 17 sati održat će prvi trening u sklopu početka priprema za nastavak prvenstva BiH, a sat prije bit će održava konferencija za novinare na kojoj će se, kako se očekuje, obznaniti ime novog trenera ekipe.

Davor Kadić, prvi strijelac RK Slobode (Foto: Miroslav Petrović)

Prošle sedmice otkaz je dobio dotadašnji trener Nedžad Mašić, a kako Tuzla LIVE nezvanično doznaje, na “kormilo” Slobode doći će 38. godišnji igrač Davor Kadić.

– Vjerujte da nisam ovlašten da bilo šta kažem o tome prije pressa – odgovorio je Kadić na naše pitanje o tome ko će biti novi trener ekipe?

Inače, špekulacije o budućem treneru mogle su se tokom dana čuti na više mjesta u gradu, što upućuje na zaključak da “gdje ima dima, može biti i vatre”.

Kadić je iskusni rukometaš, bivši reprezentativac, u Slobodi je prvi strijelac ekipe, pa ostaje da se vidi da li će, ako se naše pretpostavke potvrde, u novoj ulozi biti samo kao trener ili i kao igrač, s obzirom na to da se nijedan klub ne bi lišio usluga prvog strijelca ekipe.

Kako je sluzbeno najavljeno, na današnjoj konferenciji za novinare (16 sati, Mejdan) novinarima će se obratiti neko iz uprave kluba, najvjerovatnije Damir Bećirović, zatim, direktor Mirza Bulić, Davor Kadić i Emir Suhonjić, novi kapiten i, ujedno, pomoćnik Edinu Mujiću u Školi rukometa Sloboda.

Osim o novom treneru, bit će riječi o planu priprema, ambicijama kluba u prvenstvu i Kupu BiH, te pripremnim utakmicama do 22. februara, kada se nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH. (mp, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *