Davor Kadić novi trener rukometaša Slobode, dogovorene utakmice s Gračanicom, Spačvom i Osijekom (Foto)

Davor Kadić novi je trener rukometaša tuzlanske Slobode, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ovog kluba, čime je potvrđena vijest koju smo objavili tokom dana.

Kadić će na klupi naslijediti Nedžada Mašića, koji je ekipu vodio na 12 utakmica, ostvarivši sedam pobjeda, od kojih dvije u Kupu BiH, jedan remi i četiri poraza.

Iako su bolje rezultate od Slobode u ovom periodu imala samo četiri premijerligaša, uprava kluba se odlučila za raskid saradnje s Mašićem.

– Nismo zadovoljni njegovim radom, a posebno kada je riječ o uvođenju u trenažni proces i u ekipu igrača iz omladinskog pogona. Najmanje deset puta smo ga opominjali na tu obavezu, a on se oglušio. Nestalo je komunikacije s upravom, čak je otežana i u svlačionici. Normalno, mi finansiramo ekipu i imamo pravo tražiti bolja rješenja – izjavio je dopredsjednik kluba, Damir Bećirović.

Kadić je rekao da mu je čast i ponos biti trener ekipe kao što je Sloboda. U početku će biti trener – igrač dok uprava na njegovoj poziciji, lijevog krila, ne nađe adekvatnu zamjenu.

– Drago mi je što ću igračku karijeru završiti u klubu u kojem je počela. Pokušat ću u radu s ekipom uvesti neke nove metodike, da igramo moderan rukomet, a od igrača ću tražiti mnogo ozbiljniji pristup treninzima i utakmicama – rekao je novi trener.

Direktor kluba, Mirza Bulić, podsjetio je da su raskinuli ugovor sa igračem Veliborom Manjićem, a novi trener će sagledati potrebe i reći na kojim pozicijama u ekipi će trebati pojačanja.

– Naši ciljevi ostaju isti, a to je što bolji plasman ekipe u prvenstvu i plasman na final-four Kupa BiH, te da preko tog takmičenja pokušamo ući u Evropu. Također, imamo sjajnu generaciju mladih igrača, oni su naša budućnost i moramo ih uvoditi u prvu ekipu – kazao je Bulić.

U stručnom štabu, osim Kadića, radit će Nedim Đug, s golmanima Damir Cipurković, te fizioterapeut Mirza Ovčina.

Novi kapiten ekipe je Emir Suhonjić koji je, ujedno, pridodat kao stručna podrška treneru u Školi rukometa, Edinu Mujiću.

– Čast mi je što sam kapiten ekipe s tradicijom kakvu ima Sloboda. S Kadićem smo izvrsno sarađivali kao suigrači, a tako će biti i sada, kada je glavni trener. Moja uloga u Omladinskom pogonu je da pomognem da se što veći broj djece pripremi za ostvarivanje naših planova u budućnosti – naglasio je Suhonjić.

Trener Kadić je još napomenuo da će se treninzi u pripremnom periodu odvijati na izletištu Ilinčica, te u dvorani Mejdan. Dogovorena su četiri kontrolna susreta: 15. januara u Vinkovcima protiv Spačve, 18. januara u Tuzli protiv Gračanice, Osijek će gostovati u Mejdanu 25. januara, a posljednja provjera bit će 28. januara u gostima s Gračanicom.

Na prvom treningu pojavili su se: Mirza Jusufović, Adi Omeragić, Kasim Arnus, Bakir Pirić, Renato Čajić, Eldin Vuković, Ermin Jusić, Harun Djana, Kerim Torlaković, Zdravko Čajić, Amer Denjo, Enes Skopljak, Semir Memić, Sedžad Abdurahmanović, Darko Ilić, Dino Mehić, Arnad Hamzić, Omar Karahodžić, Emir Suhonjić, Sidik Omerović i Tarik Fares.

Izostali su zbog božićnih blagdana Jovan Talevski i Milenko Jelić, a zbog bolesti Muharem Milkunić. (M. Petrović, Fena, tl – Foto: Miro Petrović)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *