Davor Dragičević: Jednom mora doći pravda za ovu djecu

U aprilu 2021. godine istragu je od banjalučkog Tužilaštva preuzelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ali ni istraga Državnog tužilaštva za sada nije dala konkretne rezultate
grupa pravda za davida predvodjena njegovim ocem davorom dragicevicem organizovala je danas obiljezavanje smrti tinejdjera ispred palate predsjednika rs u banjojluci
Davor Dragičević ispred Palate predsjenika RS (Foto: Screenshot)

Grupa “Pravda za Davida” organizovala je danas obilježavanje “šest godina od otmice Davida Dragičevića”.

Davor Dragičević se obratio medijima ispred Palate predsjednika RS tačno u podne.

Pokušao je da uruči tablu sa natpisom “Ko je ubio Davida”, no policija mu to nije dopustila, pa ju je položio ispred Palate.

“Moj sin je mučki otet i ubijen. Jednom mora doći pravda za ovu djecu. Ja sam već dovoljno uradio”, kazao je Davor.

Davidovo tijelo pronađeno je u rijeci Crkvenoj 24. marta 2018. godine, nakon šestodnevne potrage za njim.

On je nestao 18. marta 2018. godine.

Davidova smrt je na konferenciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske 26. marta 2018. godine prvobitno okarakterisana kao zades. Banjalučko Okružno javno tužilaštvo je tek u julu 2018. godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv N.N. lica zbog ubistva. Istraga banjalučkog Tužilaštva nije dala nikakve rezultate, a građani Banje Luke, okupljeni oko neformalne grupe “Pravda za Davida”, svakodnevno su se okupljali na Trgu Krajine, zahtijevajući istinu i pravdu u ovom slučaju.

U aprilu 2021. godine istragu je od banjalučkog Tužilaštva preuzelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ali ni istraga Državnog tužilaštva za sada nije dala konkretne rezultate.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je, odlučujući po apelaciji Davora Dragičevića, utvrdio da je nakon ubistva učinjen niz propusta u predistražnim i istražnim radnjama, a koji su mogli ugroziti istragu. Jedan od propusta koji je naveo Ustavni sud BiH je i čekanje od stotinu dana na otvaranje istrage o ubistvu. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *