Davidovo srce je uklanjano po naredbi policije

0
97

Predstavnici neformalne grupe građana Pravda za Davida, otkrili su danas ko je naređivao uklanjanje obilježja postavljenog na mjestu gdje je pronađeno beživotno tijelo ubijenog Davida Dragičevića.

Prema podacima koje je dostavila nova administracija banjalučke Gradske uprave, Davidovo srce je u proteklom periodu uklanjano po naredbi Policijske uprave Banjaluka.

Iz Pravde za Davida traže otkrivanje izvršilaca i nalogodavaca ovog ubistva, u protivnom, zaprijetili su novim protestima.

Sumnje da iza uklanjanja Davidovog srca, svijeća i cvijeća koji su postavljani na ušću Crkvene u Vrbas stoji MUP Repulike Srpske su se pokazale kao tačne, poručeno je iz grupe Prvda za Davida. Dokumenti koji su dostavljeni iz banjalučke Gradske uprave, kažu u ovoj neformalnoj grupi građana, jasno pokazuju da je nalog banjalučkoj Komunalnoj policiji da uklanja obilježja, stizao iz banjalučke Policijske uprave.

Iz grupe Pravda za Davida kažu da je skandalozan razlog koji su prilikom zahtjeva za uklanjanje Davidovog srca navodili iz MUP-a, a u pitanju je bila tvrdnja, kako navode, da su cvijeće i dunje opasni po život i zdravlje ljudi. Još jednom pitaju MUP Srpske: Zašto i kome smetaju upaljene svijeće na mjestu koje je udaljeno od saobraćajnice?

Od dana pronalaska tijela Davida Dragičevića policija i tužilštvo nisu uradili ništa da se otkrije ko su ubice, nego je sve bilo usmjereno na to da se odgovorni zaštite a David prikaže kao samoubica. Zato traže da se istraga izuzme iz banjalučkog Okružnog tužilaštva i prebaci u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića su na ušću rijeke Crkvene u Vrbas pored banjalučke Tvrđave Kastel, pronađeni u martu 2018. godine. Tek nakon protesta i pritiska javnosti je pokrenuta istraga, koja godinama stoji u mjestu.(bn,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here