Danska bolja od Njemačke i zakazala finale s Francuskom

Danska će u finalu igrati protiv Francuske, a Njemačka će u borbu za bronzu protiv Švedske

(Foto: EHF)

U drugom polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu u Kolnu su snage odmjerili domaćin Njemačka i reprezentacija Danske, a ni ovo polufinale nije moglo bez uzbuđenja i sjajnog rukometa.

Na kraju utakmice radovala se ipak selekcija Danske koja je prelomila susret u finišu i slavila konačnim rezultatom 29:26.

Njemačka je dobro otvorila utakmicu. Vodili su Nijemci gol ili dva razlike, Danci su većinom držali egal, a na poluvremenu Njemačka je imala prednost 14:12.

U drugom poluvremeu slična igra gol za gol do 38. minute kada Danci preuzimaju vodstvo 16:17. I nakon vodstva Danaca žestoki egal, velika borba na terenu, a u 53. minuti Danska pravi i odlučujuću seriju.

U tim momentima Danci odlaze na 21:25, Njemačka je bila u blagom nokautu i do kraja Danska privodi susret trijumfalno sa konačnih i pomenutih 29:26.

U redovima Danske raspucan je bio Emil Jakobsen sa pet pogodaka, na golu je Emil Nielsen skupio sedam odbrana, a Niklas Landin pet odbrana. Kod Njemačke Renars Uscins je zabio pet golova, a među stativama Andreas Wolf je imao deset uspješnih intervencija.

Danska će u finalu igrati protiv Francuske, a Njemačka će u borbu za bronzu protiv Švedske. 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *