„Dani lovačkih društava TK“

Danas je održana je tradicionalna manifestacija „Dani lovačkih društava TK“.

Riječ je o manifestaciji na kojoj je nekoliko stotina lovaca iz svih 13 lovačkih društava Tuzlanskog kantona, tradicionalnim sadržajima obilježilo 28 postojanja Saveza lovačkih društava TK. Čast da ove godine bude domaćin ovog događaja pripala je Gradu Lukavac, odnosno Lovačkom društvu „Svatovac“.

Manifestacija je održana uz podršku Vlade i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i Grada Lukavca, u lukavačkoj Mjesnoj zajednici Gnojnica. Nakon postrojavanja trinaest lovačkih društava koji čine Savez, manifestaciju je otvorio premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić. Ovom prilikom je istakao da je riječ o dogđaju koji je od velikog značaja za Tuzlanski kanton.

O dvadeset osam godina udruženog djelovanja govorio je, predsjednik Saveza lovačkih društava TK, Mensur Alić, a o podršci lovačkim društvima ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Fedahija Ahmetović.

-Ovo su rijetke prilike da se na jednom mjestu okupi veliki broj lovaca, da osjetite tu sinergiju i pri tom znate da su to ljudi koji su posvećeni prirodi i divljači koja u njoj obitava. Zato je velika čast biti domaćin ovakvoj manifetaciji – kazali su organizatori.

Premijeru Tuzlanskog kantona i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uručene su plakete za razvoj i unapređenje lovstva. U okviru manifestacije održano je takmičenje u streljaštvu, gađanju glinenih golubova, izložba lovačkih trofeja i pasa, te kotlićijada.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *