Danas zakazan sastanak lidera opozicije u RS

0
354
sastanak lideri opozicija rs neslaganje aktivnosti dodik
Sastanak je zakazan danas poslijepodne u Istočnoj Ilidži (Foto: Arhiva)

Danas će se lideri opozicije iz Republike Srpske okupiti u Istočnoj Ilidži kako bi razmotrili aktuelnu političku situaciju i napravili plan djelovanja za naredni period.

Domaćin sastanka će biti predsjednik SDS-a Mirko Šarović, a dolazak su potvrdili Branislav Borenović (PDP), Nenad Nešić (DNS), Nebojša Vukanović i Goran Selak (SPS).

Na sastanku će biti riječi o trenutnoj političkoj situaciji za koju se smatra da je najteža od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma s obzirom da je blokiran rad institucija BiH, a da predsjednik SNSD-a Milorad Dodik posljednjih sedmica zemlju uvlači u još dublju krizu te najavljuje i povlačenje nadležnosti s nivoa države.

Opozicija je već poručila Dodiku da neće slijediti njegove hazarderske poteze i avanturističku politiku te ga optužila da u problem uvlači cijeli narad zarad zaštite ličnih interesa.

Lideri će danas analizirati i zahtjeve koje su iznijeli na protestu 2. oktobra u Banjoj Luci, ali bit će govora i o predstojećim izborima za gradonačelnika Prijedora gdje opozicija želi pobjedu.

Početak sastanka je planiran u 16 sati. (tl, kl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here