Danas vedro, ali djelimično nestabilno vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slabiji lokalni pljuskovi su registrovani na jugu Hercegovine i sjeveru Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan-sedlo 8; Drvar 10; Bugojno, Livno i Sarajevo 11; Bihać, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 12; Sanski Most 13; Doboj 14; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Grude i Trebinje 15; Mostar 17; Neum 18°C.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom su većinom u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Ugodnije u odnosu na vikend, uz više sunca i stabilnije vremenske prilike. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom su većinom u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera, mogli bi mjestimično kvariti ugođaj, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *