Danas umjereno oblačno, za regiju Tuzle meteoalarm

Jutros je u Bosni bilo umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Bugojno i Ivan-sedlo 8, Drvar i Široki Brijeg 9, Jajce, Livno, Sarajevo i Zenica 10, Bihać i Sanski Most 11, Tuzla 13, Grude 14, Gradačac i Mostar 16, Neum 18 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Nesto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u jutarnjim satima i prije podne. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

Tokom jutra ugodnije, a sa odmicanjem dana opšta slika će se postepeno kvariti. Sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima, manjak svježine i mjestimični pljuskovi, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost.

Regija Tuzla: Od 12:00 do: 18:00 moguća je grmljavina.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *