Danas u Tuzli počinje Ljetni univerzitet -LJUT 2021

0
564
studenti univerzitet tuzla prenos ispiti skupstina tk
(Foto: Ilustracija, arhiva TL)

Tradicionalna manifestacija „ Ljetni Univerzitet u Tuzli – LJUT 2021. godine, koji se ove godine održava 26.put po redu, počinje danas i trajat će do 25. juna. Za razliku od prošle godine, kada je realizovan u online formi, ovaj put će to biti kroz tzv. hibridni model, odnosno uz mogućnost dolaska.

Planirane su brojne aktivnosti zanimjivog sadržaja, koje će omogućiti razmjenu informacija i akumulaciju znanja, kako za studente,tako i za akademsko osoblje iz zemlje i inostranstva.

Internacionalne perspektive Univerziteta u Tuzli, perspektive razvoja vanrednih studija i kratkih ciklusa učenja u visokom obrazovanju BiH, Top stragije za online nastavu, neke su od tema o kojima će govoriti na ovogodišnjem Ljetnom univerzitetu. U saradnji sa Udruženjem Amica Educa iz Tuzle bit će održana i radionica na temu prepoznavanje, prevencijia i suzbijanje seksualnog uzenemiravanja na visokoškolskim ustanovama i u društvu uopće. Pokušat će se približiti svim studentima i zainteresovanim područje biologije i to kroz EKOBIAS projekt u okviru kojeg će biti promovisan i novi studijski program drugog ciklusa studija iz ekomonitoringa i bioindikacije voda u BIH.

Završna manifestacija Ljetnog Univerziteta u Tuzli bit će održana 26.juna u općini Kladanj na lokalitetu „Dobra voda“, gdje će biti promovisana stara rimska cesta, koja je otkrivena prošle godine. (tl)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here