Danas u Tuzli koncert vojnih orkestara oružanih snaga BiH i SAD

U sklopu plana saradnje između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, tokom mjeseca maja 2023.godine planirana je realizacija koncerata vojnih orkestara oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je jedan u nizu događaja kojima se afirmiše bilateralna saradnja Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, kroz saradnju vojnih orkestara dviju država, kao i obilježavanje 9. maja – Dana pobjede na fašizmom i Dana Evrope.

Koncerti vojnih orkestara su planirani za realizaciju na nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini i predstavljaju nastavak ranije saradnje između predstavnika vojnih orkestara.

Vojni orkestar i hor Oružanih Snaga SAD u Evropi, održava više od 200 nastupa i koncerata svake godine u preko 20 evropskih zemalja i zemalja Srednjeg Istoka. Muzički su ambasadori Oružanih snaga SAD u Evropi.

Vojni orkestar Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine redovno učestvuje u različitim kulturnim i drugim aktivnostima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Jedan od koncerata bit će održan i u Tuzli, u ponedjeljak, 8.5.2023. u 18.00 sati, na Trgu slobode, a iz Gradske uprave Tuzla pozvali su sve sugrađanke i sugrađane da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju. (Tz)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *