Danas sunčano vrijeme a za vikend slaba kiša

Poslijepodne ili tokom noći u Bosni se očekuje slaba kiša, a dnevna temperatura će biti od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni
u bih se nastavlja period stabilnog i suncanog vremena sa temperaturama zraka iznad prosijeka za ovo doba godine
foto: ilustracija/TL

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla.

Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. U unutrašnjosti zemlje moguća je pojava magle tokom prijepodneva, što kod osjetljivih osoba može usloviti manje poteškoće poput promjene raspoloženja, nervoze, dekoncentracije, pri tome će se opšta slika poboljšavati sa odmicanjem dana.

Na jugu će, uz duže sunčane intervale, biti ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će temperature u poslijepodnevnim satima biti relativno visoke za ovaj period godine.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili tokom noći u Bosni se očekuje slaba kiša. Dnevna temperatura će biti od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

U nedjelju će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od jedan do sedam, a dnevna od sedam do 14 stupnjeva. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *