Danas sunčano uz umjerenu oblačnost

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana.

0
224
suncano vrijeme bih
U BiH se nastavlja razdoblje povoljnih vremenskih prilika (Foto: Arhiva TL)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 16; Ivan-sedlo 18; Bihać, Bugojno, Grude i Livno 19; Prijedor 20; Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 21; Banja Luka, Doboj i Zenica 22; Gradačac 23; Bijeljina 24; Mostar i Trebinje 25°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnimn satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C, na jugu zemlje i do 40°C.

Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogu javiti tegobe poput nervoze, iscrpljenosti i glavobolje. U poslijepodnevnim satima, ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne ugođaj bi povremeno mogli pokvariti kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here