Danas sunčano uz umjerenu oblačnost

Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera

0
92
suncano vrijeme vikend bih
(Foto: Arhiva TL)

Jutros više oblačnosti ima u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne je mala do umjerena naoblaka. U ranim jutranjim satima prolazna kiša je registrovana širom zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 1; Livno 8; Bugojno 9; Sanski Most, Široki Brijeg, Sokolac i Srebrenica 10; Banja Luka, Jajce, Prijedor, Sarajevo i Zenica 11; Bijeljina, Grude i Tuzla 12; Doboj, Gradačac i Trebinje 13; Bihać i Neum 14; Mostar 15°C.

Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

Prije podne će biti nestabilnije, uz povremene pljuskove, u drugom dijelu dana očekuje se poboljšanje vremenskih prilika i razvedravanje, usljed čega će se djelimično reducirati tegobe kod osjetljivih osoba. Moguće su povremene, blaže reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, umora. Opšta slika dodatno će se popraviti sa noćnim satima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here