Danas sunčano, poslijepodne naoblačenje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica i Srebrenica 9; Sokolac 10; Bugojno, Ivan-sedlo, Sarajevo i Široki Brijeg 12; Zvornik 13; Drvar, Jajce, Prijedor i Sanski Most 14; Banja Luka, Bihać, Doboj, Livno, Tuzla i Zenica 15; Bijeljina, Grude i Trebinje 17; Mostar i Neum 19; Gradačac 21°C.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. Razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne prognoziraju na jugu Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje, izraženije tokom prijepodneva. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, u drugom dijelu dana umanjiti aktivnosti obzirom da će biti toplije, uz pojačan osjet sparine. Lokalni pljuskovi će povremeno remetiti ugođaj.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *