Danas sunčano, ali i dalje hladno

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -12; Sokolac -10; Drvar -7; Bugojno i Ivan-sedlo -5; Bihać, Jajce, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica -4; Banja Luka, Doboj i Sarajevo -3; Bijeljina -2; Zvornik 0; Gradačac 1; Grude 2; Trebinje 3; Mostar 4; Neum 6°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa zapada u noći na petak. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura koja će u drugoj polovini dana preći na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

Biometeorološke prilike biće povoljnije u prijepodnevnim satima. Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji, posvetiti pažnju odijevanju i umanjiti aktivnosti na otvorenom, obzirom da će biti hladno. Drugi dio dana topliji, uz postepeno jačanje južine, što bi, sa dolaskom noći, kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije i nesanice.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *