Danas sunčano, a tako će biti i naredna tri dana

0
73
Foto: Arhiva TL

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Lokalno u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar -4; Livno -3; Bugojno i Sanski Most -2; Jajce -1; Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Prijedor 0; Doboj, Sarajevo, Tuzla i Zenica 1; Grude i Ivan-sedlo 2; Mostar i Trebinje 3; Bihać 5; Neum 6; Gradačac 7°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz sunčano vrijeme i osjetniji porast temperatura, većina populacije će se osjećati ugodnije, te biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba umanjiće se tokom dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili, izraženije u poslijepodnevnim satima. Mjestimična pojava magle u Bosni, remetiće opštu sliku, mada ne suviše.

U utorak, 23.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U srijedu, dugotrajnija magla ili niska naoblaka se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža.

U četvrtak, dugotrajnija magla ili niska naoblaka se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here