Danas smanjenje oblačnosti

U jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg na području Krajine, istočne i centralne Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano.

0
222

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -16; Bugojno -12; Jajce -8; Bijeljina -6; Gradačac, Sarajevo i Tuzla -5; Doboj i Livno -4; Trebinje i Zenica -3; Banja Luka -2; Bihać, Drvar i Sanski Most -1; Neum 0; Mostar 1°C.

Danas u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg na području Krajine, istočne i centralne Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C.

Nastavlja se period stabilnijeg, većim dijelom dana hladnog vremena, uz duže zadržavanje naoblake u Bosni, u Hercegovini sa sunčanim intervalima. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i maksimalno reducirati aktivnosti, kao i boravak na otvorenom, naročito u unutrašnjosti zemlje. Jutarnji i večernji sati biće posvuda sa osjetno nižim temperaturama. Na sjeveru i u Hercegovini djelimično toplije i malo ugodnije sredinom dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here