Danas pretežno sunčano vrijeme

Nakon hladnih jutarnjih sati, tegobe kod osjetljivih osoba postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana. Opšta slika posvuda će se poboljšat

0
185

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -11 stupnjeva, Bjelašnica i Drvar -9, Bugojno -8, Ivan-sedlo, Jajce i Livno -7, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zenica -6, Banja Luka, Doboj i Tuzla -5, Bijeljina -3, Trebinje 0, Gradačac 1, Mostar 3, Neum 4 stupnja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je povoljna i većina populacije trebala bi, uz porast temperatura i sunčane intervale, biti boljeg raspoloženja. Nakon hladnih jutarnjih sati, tegobe kod osjetljivih osoba postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana. Opšta slika posvuda će se poboljšati. Na jugu zemlje malo toplije, sunčanije i ugodnije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here