Danas odluka o žalbi za štampanje glasačkih listića

0
259
CIK izmjene izbornog zakona -usvojena inicijativa

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH danas će razmatrati žalbu na izbor kompanije koja će štampati glasačke listiće, rekla je Srni predsjedavajuća Kancelarije Željka Klobučar, navodeći da ova institucija neće biti prepreka da lokalni izbori budu održani 15. novembra.

Ona je istakla da je Kancelarija prihvatila žalbu na odluku Centralne izborne komisije BiH o izboru kompanije koja će štampati glasačke listiće za ovogodišnje lokalne izbore.

-Što se tiče Kancelarije za razmatranje žalbi, ona sigurno neće usporiti proces koji se tiče lokalnih izbora u kome je i štampanje glasačkih listića jedna važna karika, poručila je Klobučar.

Ona je dodala da su primili žalbu jedne firme koju su odmah pozvali kako bi izvršila uplatu naknade od oko 7.000 KM za pokretanje žalbenog postupka.

-Podnosilac žalbe je to učinio i u petak nam je dostavio dokaz da je uplatio naknadu, a sjednica na kojoj će žalba biti razmatrana i donesena odluka o tome zakazana je za danas u 11 časova, rekla je Klobučar.

Što se tiče Kancelarije za razmatranje žalbi, kaže Klobučar, ona neće “kočiti postupak za održavanje izbora”.

-Kako ćemo riješiti žalbu, to zaista ne mogu reći. Vidjećemo na sjednici. Žalba će biti razmatrana s obzirom da su ispunjeni uslovi za to, rekla je Klobučar.

Ona je navela da se jedna firma žalila na odluku CIK-a o izboru kompanije koja će štampati glasačke listiće za lokalne izbore, a riječ je o grupi ponuđača, odnosno, što se tiče Kancelarije, jednom ponuđaču.

Podnosilac žalbe je grupa ponuđača, i to “Atlantik” iz Banjaluke, te kompanije “Igepa bh” i “Farma prom” iz Sarajeva.

Prema okvirnom sporazumu, posao štampanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM sa PDV-om, dodijeljen je firmi “Unioninvestplastika” Sarajevo.(bhrt,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here