Danas oblačno, snijeg u istočnim dijelovima BiH

Slično kao u proteklom periodu, neuobičajeno hladno, uz povremene padavine, izraženije u centralnim i istočnim dijelovima zemlje

0
196
Danas se očekuje susnježica (Foto: Arhiva)

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg pada u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -9; Bihać i Sanski Most -2; Sarajevo 0; Tuzla 1; Doboj i Gradačac 2; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno i Livno 3; Jajce i Zenica 4; Mostar i Trebinje 5; Grude 6; Neum 7°C.

Danas u Bosni pretežno oblačno sa slabim snijegom ili susnježicom, u nizinama može padati i slaba kiša. Padavine su u istočnim, sjevernim i centralnim područjima. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Slab snijeg ili susnježica mogu padati na istoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

Slično kao u proteklom periodu, neuobičajeno hladno, uz povremene padavine, izraženije u centralnim i istočnim dijelovima zemlje što bi moglo uzrokovati pojačane tegobe kod osjetljivih osoba. Poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, obzirom da su moguće i cjelodnevne negativne temperature. U Hercegovini i na sjeveru Bosne, danju malo toplije i ugodnije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here