Danas oblačno sa snijegom i susnježicom

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u u Hercegovini povremeno kiše može biti na krajnjem jugu i jugoistoku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

0
214
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -12 stupnjeva, Sokolac -4, Bugojno i Sarajevo -2, Bihać i Livno -1, Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most i Zenica 0, Gradačac i Tuzla 1, Grude 3, Trebinje 4, Mostar i Neum 5 stupnjeva.

Visina snijega u 07 sati (cm): Bjelašnica 185; Han Pijesak 60; Čemerno 30; Gradačac 18; Bihać 10; Sarajevo-Bjelave 9; Sanski Most 8; Banja Luka, Mrkonjić Grad 7; Tuzla 6; Bugojno 5; Sokolac 4; Bijeljina, Rudo 3.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u u Hercegovini povremeno kiše može biti na krajnjem jugu i jugoistoku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12 stupnjeva.

Nestabilno vrijeme, praćeno povremenim padavinama i niskim temperaturama, loše će djelovati na većinu populacije. Osjet hladnoće dodatno će se pojačati usljed sjevernog strujanja i povećanog sadržaja vlage u zraku. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije. Neophodno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju, naročito u jutarnjim satima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here