Danas oblačno sa pljuskovima i grmljavinom

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim i centralnim područjima, a u Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08 sati: Ivan-sedlo 14 stupnjeva, Bihać, Sokolac, Trebinje i Tuzla 16, Banja Luka, Bugojno, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 17, Drvar, Livno i Srebrenica 18, Bijeljina, Jajce, Zenica i Zvornik 19, Mostar 20, Grude 21 stupanj.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme ali i dalje nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će mjestimično biti i intenzivnija, a lokalno je muguća i pojava grada. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

Pogoršanje vremena, povremeno praćeno padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti. Pri tome će, više svježine tokom jutra i večeri, uz mirniji san, ipak djelimično umanjiti negativne efekte nestabilnih vremenskih prilika.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *