Danas oblačno sa pljuskovima i grmljavinom

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine na području istočne i sjeveroistočne Bosne, gdje se očekuje i grmljavina

0
147

Jutros je Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša je zabilježena ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 7; Sarajevo 15; Bugojno, Livno 16; Bihać 17; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most, Tuzla, Zenica, Zvornik 18; Prijedor 19; Grude 22; Mostar, Trebinje 23; Neum 24;

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine na području istočne i sjeveroistočne Bosne, gdje se očekuje i grmljavina. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 30 °C.

U većem dijelu Bosne, slično kao u proteklom periodu, uz promjenjive vremenske prilike, bez većih temperaturnih oscilacija koje bi uzrokovale značajnije jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su umjerene meteopatske reakcije, pretežno u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, manjka koncentracije. U Hercegovini i na zapadu sunčanije, stabilnije i ugodnije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here