Danas oblačno sa pljuskovima i grmljavinom

Jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Djelomično vedro je u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan-sedlo 12; Sokolac 13; Livno 14; Bihać, Drvar, Jajce i Srebrenica 15; Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 16; Banja Luka, Bugojno, Grude i Tuzla 17; Bijeljina i Zenica 18; Gradačac, Mostar, Neum i Trebinje 19°C.

Danas će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 25°C.

Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *