Danas oblačno sa kišom

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Lokalno intenzivnije padavine u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne

0
70
vrijeme_kisovito
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan-sedlo 11, Sokolac 13, Bugojno 14, Bihać, Drvar, Gradačac, Livno, Sarajevo, Tuzla i Zenica 15, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 16, Grude 17, Mostar i Trebinje 22 stupnja.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Lokalno intenzivnije padavine u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stupnja.

Mada će se vremenske prilike pogoršati, niže temperature zraka koje neće suviše oscilirati, ugodno će djelovati na većinu populacije. Moguće su povremene tegobe kod osjetljivih osoba, pretežno zbog povećane naoblake, padavina i mjestimično tmurnog vremena. Opšta slika će većim dijelom dana biti lošija u Bosni, u Hecegovini će se popraviti u poslijepodnevnim satima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here