Danas oblačno sa kišom

Danas prolazna kiša sa sjevera prije podne će zahvatiti cijelu zemlju. U drugom dijelu dana postepen prestanak padavina sa sjevera prema jugu zemlje i smanjenje oblačnosti u Bosni. Vjetar slab promjenljivog smjera

0
232
narandzasto upozorenje jaka kisa bih
(Foto: Arhiva TL)

Jutros je svanulo pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Gradačac 3; Bihać i Banja Luka 4; Bijeljina i Sanski Most 5; Bugojno, Sarajevo i Zenica 6; Livno 8; Grude, Mostar i Trebinje 11; Neum 14°C.

Danas prolazna kiša sa sjevera prije podne će zahvatiti cijelu zemlju. U drugom dijelu dana postepen prestanak padavina sa sjevera prema jugu zemlje i smanjenje oblačnosti u Bosni. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, uslovljava lošije biometeorološke prilike većim dijelom dana. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su izraženije tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, promjene raspoloženja, iscrpljenosti. Osjet hladnoće također će se malo pojačati, što će dodatno remetiti opštu sliku. Sa stabilizacijom vremena, drugi dio dana biće ugodniji, najprije na sjeveru, tokom noći i u ostatku zemlje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here